Zuurkoolsalade met appel en walnoten

Zuurkoolsalade met appel en walnoten

Zuurkoolsalade met appel en walnoten is fris, fruitig, en ontzettend gezond. Dit is eigenlijk ten deels de manier zoals in het buitenland de zuurkool wordt gegeten. Niet gekookt, niet gesmoord, en niet in de oven, maar rauw.

Deze manier om zuurkool te gebruiken is ook in Nederland steeds meer in opkomst, en dat is ook helemaal niet zo raar.

Recept Zuurkoolsalade met appel en walnoten

Zuurkool is namelijk ontzettend gezond, alleen door het koken, smoren of in de oven bereiden, gaan veel voedingsstoffen verloren.

Haal je verse zuurkool bij de groenteboer uit het vat, en velen zullen dit bevestigen, is het heerlijk om toch even een beetje zuurkool uit het zakjes te nemen en zo rauw in je mond te stoppen.

Dat is eigenlijk de smaak die het lekkerste is.

In dit recept verrijken we deze smaak nog meer met appel en walnoten. Dat maakt deze zuurkoolsalade met appel en walnoten toch wel iets bijzonders.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Appel, Walnoten, Zuurkool, Zuurkoolsalade
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale Tijd 10 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 260 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Zuurkool
  • 50 Gram Walnoten
  • 4 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Theelepel Mosterd
  • 1 Eetlepel Suiker
  • 50 Gram Rozijnen
  • 1 Zoetzure appel, maar een zoete appel kan natuurlijk ook

Bereiding

  1. Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet.

  2. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel eerst in plakjes, en dan in kleine blokjes.

  3. Hak de walnoten of snij deze ook in kleine blokjes.

  4. Maak een dressing van de olijfolie, de mosterd en de suiker. Meng alles goed door elkaar.

  5. Doe de zuurkool in een grote kom of schaal en maak de zuurkool met een vork wat losser. Zo kunnen de overige ingrediënten beter door de zuurkool gemengd worden.

  6. Voeg de stukjes appel, de rozijnen, en de stukjes walnoot toe, en meng dit goed. Eventueel kun je nog wat zout en peper toevoegen, geheel naar je eigen smaak.

  7. Doe de dressing er over en plaats de salade minstens een half uur in de koelkast.

Advertentie