Zuurkool opbakken

Zuurkool opbakken is typisch Nederlands. Niet alleen eten we graag de restjes uit de koelkast, maar bij stamppotten maken veel mensen extra veel stamppot.

Want iedereen weet dat de stamppot de volgende dag als je het opbakt, nog lekkerder is. En het opbakken is vele malen lekkerder dan opwarmen in de magnetron.

Maar hoe kun je het beste de stamppot opbakken?

Laten we voorop stellen dat je een restje stamppot of zuurkool maximaal twee dagen in de koelkast kunt bewaren, en dan bij voorkeur in een bakje met een deksel.

Overigens kun je zuurkool en de meeste andere stamppotten ook gerust invriezen. Laat het wel eerst afkoelen, maar na het invriezen zijn de stamppotten ongeveer 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Recept Zuurkool opbakken

Opbakken doe je het beste niet met olie, maar met wat boter. Dat verhoogt nog een keer de smaak en zorgt voor een knapperig korstje.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Zuurkool opbakken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 260 kcal

Ingredi├źnten

  • Restje Zuurkool
  • Eventueel restje spekreepjes en/of een restje worst.
  • Boter

Bereiding

  1. Doe ruim boter in een koekenpan en verhit dit.
  2. Doe eventueel het restje spek en het restje rookworst bij de zuurkool, en doe dit voorzichtig in de koekenpan.
  3. Druk het met een houten lepel ietwat aan, verlaag het vuur, en laat het rustig bakken.
  4. Pas na een minuut of 5 schep je de zuurkool om. Je ziet dat sommige delen al een lekker korstje beginnen te krijgen.
  5. Eventueel kun je nog wat boter toevoegen, het wordt daardoor mischien wel wat vetter, maar door de boter krijg je op meer plekken lekkere korstjes.
  6. Schep de zuurkool om de minuut of om de twee minuten om, en laat het geheel gedurende 10 tot 15 minuten bakken.

Advertentie