Ga terug
Afdrukken

Recept Stamppot Chinese kool

Hollandse stamppot met een oosterse twist. Onderstaande ingrediënten zijn voor 4 personen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Stamppot Chinese kool
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 133 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Bloemige Aardappelen
  • 1 Chinese kool
  • 400 Gram Prei
  • 250 Gram Magere spekjes
  • Zakje Nasi kruiden
  • 3 Eieren
  • Scheutje Melk
  • 125 Gram Zure room
  • Gebakken Uitjes bijvoorbeeld van Conimex
  • Zout

Bereiding

  1. De aardappelen schillen, en in stukken snijden.
  2. Doe ze in een pan met water en een beetje zout, en breng ze aan de kook.
  3. Laat ze daarna 15 tot 20 min zachtjes koken.
  4. Snij ondertussen de chinese kool en prei fijn.
  5. Bak de spekjes in een koekenpan, zonder boter of olie, uit.
  6. Laat de spekjes uitlekken, op een stuk keukenpapier.
  7. Roerbak nu de prei en chinese kool,en laat de nasi kruiden wellen, zoals op de verpakking wordt aangegeven, en voeg het toe aan de groenten.
  8. Als de aardappelen gaar zijn, kun je ze afgieten.
  9. Doe ze terug in de pan, en voeg de zure room toe.
  10. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper.
  11. Schep de groenten en spekjes door de puree.
  12. Klop de eieren met een scheutje melk los, bak hiermee een gebakken ei en snij deze in 4 stukken.
  13. Doe een beetje beetje stamppot op een bord, leg daarop het ei en garneer met de gebakken uitjes.