-
De aardappelen en de koolrabi schillen.
-
De koolrabi in kleine blokjes snijden
-
Aardappelen en koolrabi, met een beetje zout samen in een pan doen.
-
Water toevoegen totdat de aardappels en koolrabi onder water staan.
-
Breng dit aan de kook, daarna 20 minuten zachtjes laten doorkoken.
-
De witlof en bieslook snij je in kleine stukjes.
-
Prik met een vork in de aardappels, om te kijken of ze gaar zijn. Als ze makkelijk van de vork vallen zijn ze gaar, anders nog even laten koken.
-
Zijn ze gaar, dan kun je ze met de koolrabi afgieten
-
Doe daarna alles terug in de pan, voeg de zure room toe.
-
Stamp met een pureestamper alles fijn, en breng de puree op smaak met peper en knoflookpoeder.
-
Schep de witlof en bieslook door de puree, en klaar is je stamppot.
-
Serveer de stamppot met jus en vlees naar keuze.