-
Halveer de speklapjes, en wrijf deze met zout, peper, en een beetje mosterd in.
-
Doe de bloem in een diep bord of een bakje, en haal de speklapjes door de bloem heen. Zodat beide kanten met bloem bedekt zijn.
-
Verwarm een pan met een beetje boter of margarine erin. Bak de speklapjes totdat ze een mooie kleur krijgen, en gaar zijn.
-
Voor de stamppot doe je water in een pan,
-
Schil de aardappelen en kook deze tot dat ze gaar zijn.
-
Maak de uien schoon.
-
Snij de uien in blokjes, verwarm een koekenpan, en roerbak de stukjes ui tot dat deze goudbruin zijn.
-
Snij de spitskool in stuken, was de spitskool, en voeg deze bij de ui. De kool zal nu slinken.
-
Voeg nu nog 1 eetlepel mosterd bij de kool en de ui.
-
Giet de aardappels goed af, stamp deze grof. Voeg de kool en de ui toe, en meng alles goed door elkaar.
-
Breng de stamppot met zout en peper op smaak.