-
Maak de uien schoon en snipper deze.
-
Het vlees in stukjes snijden, maar niet te klein.
-
Wat boter in een pan doen en hierin de uien en het vlees bakken.
-
Zout en peper, en de bloem, erover strooien.
-
Afblussen met de bouillon.
-
Suiker, kruidnagel, azijn, laurierblaadjes, en naar smaak zout toevoegen.
-
Aan de kook brengen, deksel op de pan, en vuur verlagen. Het moet nog wel zachtjes blijven koken.
-
Ongeveer 2 uur zachtjes laten koken, maar wel af en toe doorroeren.
-
Na twee uur laurierblaadjes en kruidnagel verwijderen.
-
In de tijd dat de hachee nodig heeft, na ongeveer ruim een uur de aardappelen schillen en de winterpeen schoonmaken.
-
Maak ook de 4 uien schoon en snij de uien in halve ringen.
-
De aardappelen wassen en in gelijke stukken snijden, de winterpeen in reepjes of stukjes snijden.
-
Een laag water in een grote pan doen, en hierin de aardappelen, de wortel en de uien doen. Op smaak brengen met zout en peper.
-
Aan de kook brengen en ongeveer 20 minuten laten koken.
-
Afgieten, boter en wat melk toevoegen. Met een pureestamper er een smeuïge stamppot van maken.
-
De hutspot samen met de hachee serveren.