-
De boter in een koekenpan verhitten en hierin gedurende ongeveer 10 minuten de gehaktballetjes bakken.
-
De aardappelpuree verwarmen in de magnetron of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
In een koekenpan, geen olie of boter, de spinazie in delen laten slinken op een laag tot middelhoog vuur. Regelmatig omscheppen en de spinazie in delen toevoegen.
-
Uit laten lekken in een vergiet.
-
De gehaktballetjes uit de pan halen, maar het bakvet bewaren.
-
De zilveruitjes laten uitlekken. Hou 50 milliliter vocht achter.
-
De zilveruitjes samen met het water, 50 milliliter vocht van de uitjes, de stroop, en de mosterd in de koekenpan met het bakvet doen, en op een hoog vuur 3 minuten laten koken.
-
Meng ondertussen de spinazie en de komkommer door de aardappelpuree, en verdeel dit over de borden.
-
Leg 8 gehaktballetjes op ieder bord, en verdeel de uienjus erover.