Ga terug
Afdrukken

Recept Spinaziestamppot

Een gezonde stamppot.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Spinaziestamppot
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 630 kcal

Ingrediënten

  • 32 Zweedse of Hollandse gehaktballetjes
  • 25 Gram Ongezouten roomboter
  • 800 Gram Aardappelpuree met extra veel roomboter
  • 600 Gram Verse spinazie
  • 320 Gram Zilveruitjes in het zoetzuur
  • 50 Milliliter water
  • 1,5 Eetlepels Mosterd
  • 3 Eetlepels appelstroop
  • 150 Gram Komkommer aan reepjes gesneden.

Bereiding

  1. De boter in een koekenpan verhitten en hierin gedurende ongeveer 10 minuten de gehaktballetjes bakken.
  2. De aardappelpuree verwarmen in de magnetron of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. In een koekenpan, geen olie of boter, de spinazie in delen laten slinken op een laag tot middelhoog vuur. Regelmatig omscheppen en de spinazie in delen toevoegen.
  4. Uit laten lekken in een vergiet.
  5. De gehaktballetjes uit de pan halen, maar het bakvet bewaren.
  6. De zilveruitjes laten uitlekken. Hou 50 milliliter vocht achter.
  7. De zilveruitjes samen met het water, 50 milliliter vocht van de uitjes, de stroop, en de mosterd in de koekenpan met het bakvet doen, en op een hoog vuur 3 minuten laten koken.
  8. Meng ondertussen de spinazie en de komkommer door de aardappelpuree, en verdeel dit over de borden.
  9. Leg 8 gehaktballetjes op ieder bord, en verdeel de uienjus erover.