-
De aardappelen schillen en in gelijke stukken snijden.
-
Als dat nog niet gebeurt is, de boerenkool schoonmaken, en het blad in stukjes scheuren of snijden.
-
Doe de boerenkool in een grote pan, en doe de aardappelen er bovenop.
-
Voeg zoveel water toe, zodat de aardappelen net onder water komen te staan.
-
Aan de kook brengen en op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten koken.
-
Na 10 minuten doen we de rookworsten bij de aardappelen en boerenkool in de pan, en kook de inhoud van de pan nogmaals 10 minuten.
-
Bak ondertussen het spek in 4 tot 5 minuten.
-
Haal de rookworst uit de pan, giet de aardappelen en boerenkool af, maar het kookvocht vangen we op.
-
Stamp de aardappelen en de boerenkool met een pureestamper.
-
Spek, boter en azijn erdoor mengen, en kookvocht erdoor mengen totdat de stamppot de gewenste dikte heeft bereikt.
-
Op smaak brengen met zout en peper.
-
Stamppot verdelen over vier borden, en de rookworst, in plakje of stukken erop leggen.