-
Schil de knolselderij en snij deze in kleine blokjes.
-
Schil ook de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
-
Doe de knolselderij en aardappelen in een grote pan met voldoende water om ze onder te dompelen.
-
Voeg zout toe aan het water en breng het water aan de kook.
-
Laat het ongeveer 20 minuten koken totdat ze zacht zijn.
-
Giet het water af, voeg de melk en boter er aan toe.
-
Gebruik een stamper of een pureestamper om de knolselderij en aardappelen tot een puree te stampen. JE hoeft het overigens als je dat wilt, niet helemaal fijn te stappen. Er mogen best wel stukjes in de stamppot zitten.
-
Roer de puree goed door elkaar totdat alles goed gemengd is.
-
Bak de spekblokjes in een koekenpan goudbruin en krokant.
-
Voeg de spekblokjes toe aan de stamppot en roer ze er doorheen.
-
Breng het gerecht met zout en peper op smaak.
-
Serveer de stamppot warm.