-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Maak drie uien schoon en snij deze in kleine stukjes.
-
Kruid de varkensschenkels met wat peper en zout
-
Haal het vet van het spek en snij deze in dunne reepjes.
-
Verwarm een grote pan met wat boter erin op middelhoog vuur, voeg de varkensschenkels toe en bak deze totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
-
Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord.
-
Doe de uien in de pan en fruit deze gedurende 2 tot 3 minuten.
-
Voeg nu de varkensschenkels en het spek toe, giet het bier erbij.
-
Kneus de jeneverbessen in een vijzel, voeg deze samen met de laurier, de tijm,en de kruidnagel vervolgens bij het vlees.
-
Snij de korstjes van de sneetjes brood. Smeer wat mosterd op de boterham en voeg ook deze in de pan, giet de bouillon erbij.
-
Zet de pan in de oven en laat het vlees gedurende 2 uur garen.
-
Nu beginnen we met het bereiden van de zuurkool en de aardappelen.
-
Maak de twee uien schoon, schil de appel en snij beide in fijne stukjes.
-
Verwarm een pan met wat boter erin op middelhoog vuur, stoof de uien en de appel glazig.
-
Voeg de zuurkool toe en giet er ongeveer 100 milliliter bouillon toe.
-
Laat de zuurkool nu gedurende 15 minuten stoven.
-
Schil de aardappelen en kook ze in een grote pan met zout en water gaar.
-
Haal de varkensschenkels uit de pan en serveer deze met de gekookte aardappelen en de zuurkool samen op een bord.