-
Maak als eerste de ui en de knoflookteentjes schoon en snij deze in fijne stukjes.
-
Verwarm een pan met wat olijfolie, erin, fruit, de ui en de knoflookteentjes gedurende 2 tot 3 minuten totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit gedurende 5 minuten mee.
-
Was de bladselderij onder koud water uit de kraan goed af en snij deze in fijne stukjes.
-
Schil de aardappels en snij deze in partjes.
-
Voeg de aardappelpartjes, bladselderij, en het pimentpoeder bij de tomatensaus welke je al in de pan hebt zitten.
-
Haal de zuurkool uit de verpakking, spoel deze onder koud water uit de kraan af. Laat het goed uitlekken en voeg de kool bij de aardappelpartjes en de tomatensaus.
-
Voeg 200 milliliter water, de bouillonblokjes, basterdsuiker, en wat zout en zwarte peper toe.
-
Laat de zuurkool gedurende 30 minuten met een deksel op de pan garen.
-
Bereid nu de rookworst zoals op de verpakking aangegeven.
-
Snij de rookworst in plakjes en serveer deze met de pittige zuurkool op een bord of in een schotel.