-
Voor het bereiden van de ovenschotel beginnen we als eerste met het schillen van de aardappels, dit kun je het beste met een klein mesje of een dunschiller doen.
-
Kook de aardappels in een grote pan met wat water en zout op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn, dit kan ongeveer 15 tot 20 minuten duren.
-
Maak de uien schoon en snij deze in fijne stukjes.
-
Verwarm een pan met 25 gram boter erin, fruit de uien gedurende 2 minuten.
-
Druk het saucijzenvlees boven de pan uit hun velletjes.
-
Bak het vlees gedurende 4 minuten mee.
-
Voeg de tomatenpuree toe, roer deze goed door het mengsel heen en bak het gedurende 1 minuut mee.
-
Voeg 250 milliliter lauwwarm water toe en de oregano, roer dit tot een gladde saus.
-
Voeg het mengsel uit saucijs,oregano, en de saus in de ovenschotel.
-
Schep 250 gram zuurkool erdoor en breng het aan de kook. Laat dit gedurende 10 minuten aan de kook.
-
Verwarm de oven op 200 graden voor.
-
Giet het water uit de pan met aardappels af, stamp de aardappels en voeg 25 gram boter toe.
-
Stamp het en roer het goed door, totdat je een aardappelpuree hebt.
-
Breng deze met wat zout en peper op smaak.
-
Verdeel de overgebleven zuurkool over de bovenkant van de ovenschotel.
-
Verdeel nu ook de aardappelpuree erover.
-
Maak met een vork wat kleine gaatjes in de bovenkant uit zuurkool en aardappelpuree.
-
Verdeel het laatste beetje boter over de aardappelpuree.
-
Bak de zuurkool gedurende 30 minuten in de oven totdat het goudbruin is.