Ga terug
Afdrukken

Recept stamppot doperwten

Het recept voor de smakelijke stamppot doperwten is voldoende voor 4 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Stamppot doperwten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 129 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilogram Ktuimige aardappelen
  • 1 Pak Doperwten zeer fijn diepvries
  • 1 Zakje Verse munt
  • 3 Pakjes Gepaneerde geitenkaas
  • 100 Milliliter Meel
  • 35 Gram Boter of margarine
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, was ze onder koud water uit de kraan af en snij ze in stukjes,
  2. Doe de aardappelen met water in een grote pan, voeg wat zout toe en breng het aan de kook.
  3. Laat de aardappelen gedurende 20 minuten koken totdat deze gaar zijn.
  4. Hak de verse munt goed fijn.
  5. Bereid de doperwten volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Snij de geitenkaas in blokjes.
  7. Giet het water van de aardappels en de doperwten af.
  8. Doe de melk in een pan en verwarm deze op middelhoog vuur, voeg de boter en de aardappels toe.
  9. Pureer het mengsel goed met een pureerstaaf, voeg de doperwten en de geitenkaas toe. Eventueel kun je een gedeelte heel laten, of minder fijn pureren.
  10. Breng de stamppot met zout en peper op smaak en garneer het gerecht met de verse munt, of eventueel met enkele doperwten.