-
Als eerste moeten we voor de soep 4 aardappelen schillen, snij deze vervolgens in blokjes.
-
Herhaal deze stap ook met de wortelen en met de knolselderij.
-
Haal het vet van het spek en het vel van de worst, snij ook deze twee in blokjes.
-
Knijp de zuurkool uit, snij deze in fijne stukjes.
-
Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak het spek en de worst totdat ze een bruine kleur krijgen.
-
Voeg ruim 2 liter runderbouillon toe aan de pan met de spekjes en de worst.
-
Voeg nu ook de groenten toe, breng alles goed aan de kook.
-
Voeg de gedroogde marjolein toe, strooi wat komijnzaad in de soep.
-
Laat de soep zolang koken totdat de aardappelen gaar zijn.
-
Voeg de zuurkool toe en breng de soep weer aan de kook.
-
Breng de soep met wat zout en peper op smaak.