Ga terug
Afdrukken

Recept Kapusniak

Het recept is voldoende voor 8 personen.
Gang Soep
Keuken Pools
Keyword Kapusniak
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 1 uur
Geschikt voor 8 Personen
Calorieën 142 kcal

Ingrediënten

  • 2 Liter runderbouillon
  • 200 Gram Gerookte spek
  • 8 Grove saucijsjes
  • 300 Gram Zuurkool
  • 4 Aardappelen
  • 3 Wortelen
  • 180 Gram Knolselderij
  • 1 Eetlepel Gedroogde marjolein
  • 1 Theelepel Kkomijnzaad
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Als eerste moeten we voor de soep 4 aardappelen schillen, snij deze vervolgens in blokjes.
  2. Herhaal deze stap ook met de wortelen en met de knolselderij.
  3. Haal het vet van het spek en het vel van de worst, snij ook deze twee in blokjes.
  4. Knijp de zuurkool uit, snij deze in fijne stukjes.
  5. Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak het spek en de worst totdat ze een bruine kleur krijgen.
  6. Voeg ruim 2 liter runderbouillon toe aan de pan met de spekjes en de worst.
  7. Voeg nu ook de groenten toe, breng alles goed aan de kook.
  8. Voeg de gedroogde marjolein toe, strooi wat komijnzaad in de soep.
  9. Laat de soep zolang koken totdat de aardappelen gaar zijn.
  10. Voeg de zuurkool toe en breng de soep weer aan de kook.
  11. Breng de soep met wat zout en peper op smaak.