-
De aardappelen schillen en in stukken snijden.
-
Ze wassen onder koud water, en in een pan met water en zout aan de kook brengen.
-
Kook ze in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
-
Was de prei en snij deze fijn, doe in een koekenpan een beetje olie
-
Roerbak hierin de prei en voeg ook het gehakt, de kerrie, en de peper toe.
-
Bak het gehakt door regelmatig om te scheppen bruin.
-
Hak de walnoten in stukjes, en snij de feta in blokjes
-
Controleer af de aardappels gaar zijn, dit doe je door met een vork in de aardappelen te prikken.
-
Zijn ze zacht, en glijden ze makkelijk van de vork, dan zijn ze perfect gekookt.
-
Giet de aardappelen af, en doe ze terug in de pan.
-
Stamp ze met een pureestamper fijn en voeg de zure room toe, roer dit luchtig door de aardappelen.
-
Schep de prei en het gehakt door de aardappelpuree.
-
Serveer de zoete aardappel prei stamppot met de walnoten en feta.