Ga terug
Afdrukken

Recept Zoete aardappelstamppot met prei en feta

Dit gerecht is voor 4 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Zoete aardappelstamppot met prei en feta
Voorbereidingstijd 26 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 46 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 413 kcal

Ingrediënten

  • 750 Gram Zoete Aardappelen
  • 750 Gram Bloemige Aardappelen
  • 800 Gram Prei
  • 400 Gram Gehakt
  • 200 Gram Feta kaas
  • 50 Gram Walnoten
  • 125 Gram Zure room
  • 1 Eetlepel Kerrie
  • Snufje Peper

Bereiding

  1. De aardappelen schillen en in stukken snijden.
  2. Ze wassen onder koud water, en in een pan met water en zout aan de kook brengen.
  3. Kook ze in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
  4. Was de prei en snij deze fijn, doe in een koekenpan een beetje olie
  5. Roerbak hierin de prei en voeg ook het gehakt, de kerrie, en de peper toe.
  6. Bak het gehakt door regelmatig om te scheppen bruin.
  7. Hak de walnoten in stukjes, en snij de feta in blokjes
  8. Controleer af de aardappels gaar zijn, dit doe je door met een vork in de aardappelen te prikken.
  9. Zijn ze zacht, en glijden ze makkelijk van de vork, dan zijn ze perfect gekookt.
  10. Giet de aardappelen af, en doe ze terug in de pan.
  11. Stamp ze met een pureestamper fijn en voeg de zure room toe, roer dit luchtig door de aardappelen.
  12. Schep de prei en het gehakt door de aardappelpuree.
  13. Serveer de zoete aardappel prei stamppot met de walnoten en feta.