Afdrukken
Recept Savooiekool fermenteren
We fermenteren de kool hier op een manier die iedereen thuis kan doen.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 7 dagen 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 19 kcal
-
1
Kilogram
Savooiekool
-
1
Klein bosje Dille
-
1
Liter
Water
-
Zout en peper
-
2
Jampotten of weckpotten
-
Het water in een grote pan doen, en voeg er zout aan toe. Breng dit aan de kook.
-
Laat dit zo lang koken tot het zout helemaal is opgelost.
-
Laat het water en zout mengsel afkoelen.
-
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snij de kool in repen, en doe deze reepjes in de pan met het water.
-
Hak de dille fijn en voeg dit bij de kool.
-
Doe de deksel op de pan, en laat dit 2 dagen bij kamertemperatuur staan.
-
Laat de gassen die in de kool zitten regelmatig vrij, steek hiervoor met een houten stokje tussen de pan en de deksel.
-
Doe de kool nu in de jampotjes en sluit deze goed. De kool kun je nu het beste in een donkere kamer bewaren.