Ga terug
Afdrukken

Recept Savooiekool fermenteren

We fermenteren de kool hier op een manier die iedereen thuis kan doen.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Savooiekool fermenteren
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 7 dagen 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 19 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilogram Savooiekool
  • 1 Klein bosje Dille
  • 1 Liter Water
  • Zout en peper
  • 2 Jampotten of weckpotten

Bereiding

  1. Het water in een grote pan doen, en voeg er zout aan toe. Breng dit aan de kook.
  2. Laat dit zo lang koken tot het zout helemaal is opgelost.
  3. Laat het water en zout mengsel afkoelen.
  4. Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snij de kool in repen, en doe deze reepjes in de pan met het water.
  5. Hak de dille fijn en voeg dit bij de kool.
  6. Doe de deksel op de pan, en laat dit 2 dagen bij kamertemperatuur staan.
  7. Laat de gassen die in de kool zitten regelmatig vrij, steek hiervoor met een houten stokje tussen de pan en de deksel.
  8. Doe de kool nu in de jampotjes en sluit deze goed. De kool kun je nu het beste in een donkere kamer bewaren.