-
Snij het vlees in kleine blokjes en bestrooi het met zout en de paprikapoeder.
-
Schil de aardappelen, en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar.
-
Ui schoonmaken en zo klein mogelijk snijden.
-
Boter in een braadpan smelten en hierin het vlees bakken.
-
Als het vlees bruin begint te worden voeg je de ui toe.
-
Tomatenpuree, de zuurkool met het vocht, en de kummelzaadjes toevoegen, en alles goed door elkaar mengen.
-
Laten sudderen op een middelhoog vuur totdat het vlees gaar is. Wel af en toe omscheppen.
-
De zure room toevoegen en warm laten worden.
-
Oven voor verwarmen op 200 graden.
-
Van de aardappelen, met de melk en de boter, een smeuïge puree maken. Op smaak brengen met zout en peper.
-
De ovenschotel bestrijken met boter, het zuurkoolmengsel erin doen, en de aardappelpuree daarboven doen. Glad strijken en wat klontjes boter erop leggen.
-
Doe wat paneermeel over de schotel.
-
In de oven schuiven, en laten bakken totdat de schotel een bruin korstje heeft gekregen.