-
Aardappelen schillen en in ongeveer gelijke stukken snijden.
-
Uien schoonmaken en in halve ringen snijden.
-
De winterpeen schoonmaken in in plakjes of reepjes snijden.
-
In een grote pan de helft van de boter verhitten en hierin gedurende 2 minuten de halve ringen ui fruiten op een middelhoog vuur.
-
Winterpeen toevoegen en ongeveer 2 minuten meebakken.
-
Aardappelen, snufje zout, en het water toevoegen.
-
Aan de kook brengen en ongeveer 20 minuten laten koken totdat aardappelen en groente gaar zijn.
-
De rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking warm maken.
-
De melk op een laag vuur verwarmen. Niet laten koken.
-
De aardappelen afgieten en met een stamper fijn stampen.
-
Met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree stampen.
-
Roer de nootmuskaat en de groente erdoor, en breng het op smaak met peper en zout.