-
Snij het witte gedeelte van de prei, het groene gedeelte gebruiken we niet. Snij het wit in stukjes
-
Maak de uien schoon en snij deze grof.
-
De winterpeen schoonmaken, de aardappelen schillen en wassen, en ook de knolselderij schillen.
-
Snij dit alles in stukken.
-
Water in een pan doen met een snufje zout, en aan de kook brengen.
-
Als het kookt aardappelen, winterpeen, en knolselderij toevoegen en in 15 tot 20 minuten gaar koken.
-
Verhit wat boter in een koekenpan en fruit hierin de fijngesneden uien.
-
Na een paar minuten de prei erbij doen, en fruit dit enkele minuten.
-
De aardappelen, winterpeen, en knoflook afgieten, en met een pureestamper fijn stampen.
-
Voeg de rest van de boter toe, en maak er een smeuïge stamppot van.
-
Op smaak brengen met nootmuskaat, peper, en zout.
-
Voeg het scheutje melk toe om een gladde stamppot te krijgen.