Ga terug
Afdrukken

Recept Schupfnudeln met zuurkool

Zuurkool op z'n Beiers.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Duits
Keyword Schupfnudeln met zuurkool
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale Tijd 55 minuten
Geschikt voor 2 Personen
Calorieën 197 kcal

Ingrediënten

  • 3 Eetlepels Bloem
  • 250 Gram Bloemige aardappelen
  • 1 Eidooier
  • Snufje Nootmuskaatpoeder
  • Boter
  • Peper en zout
  • 500 Gram Zuurkool
  • 150 Gram Spekblokjes

Bereiding

  1. De aardappelen dun schillen en schoonmaken, en in een pan met ruim water koken gedurende ongeveer 20 minuten.
  2. Afgieten en even laten uitdampen.
  3. De aardappelen fijn stampen, voeg het eigeel en de bloem toe.
  4. Op smaak brengen met een snufje nootmuskaat en zout naar smaak.
  5. Goed door elkaar mengen.
  6. Strooi wat bloem op het werkblad en rol de puree tot een rol van ongeveer een centimeter dik. Snij dit in stukken van ongeveer 4 tot 8 centimeter.
  7. Water met zout in een pan aan de kook brengen en de stukken aardappel hierin in 3 tot 4 minuten koken.
  8. Als de nudeln boven komen drijven kun je ze er met een schuimspaan uithalen. Laat ze goed uitlekken.
  9. In een koekenpan de boter verhitten en hierin de schufnudeln op een middelhoog vuur bakken tot ze goudbruin zijn geworden.
  10. Voeg de blokjes spek en de zuurkool toe, en bak het gerecht nog ongeveer 10 minuten. Wel regelmatig omscheppen.
  11. Eventueel met zout en peper op smaak brengen.