-
De aardappelen dun schillen en schoonmaken, en in een pan met ruim water koken gedurende ongeveer 20 minuten.
-
Afgieten en even laten uitdampen.
-
De aardappelen fijn stampen, voeg het eigeel en de bloem toe.
-
Op smaak brengen met een snufje nootmuskaat en zout naar smaak.
-
Goed door elkaar mengen.
-
Strooi wat bloem op het werkblad en rol de puree tot een rol van ongeveer een centimeter dik. Snij dit in stukken van ongeveer 4 tot 8 centimeter.
-
Water met zout in een pan aan de kook brengen en de stukken aardappel hierin in 3 tot 4 minuten koken.
-
Als de nudeln boven komen drijven kun je ze er met een schuimspaan uithalen. Laat ze goed uitlekken.
-
In een koekenpan de boter verhitten en hierin de schufnudeln op een middelhoog vuur bakken tot ze goudbruin zijn geworden.
-
Voeg de blokjes spek en de zuurkool toe, en bak het gerecht nog ongeveer 10 minuten. Wel regelmatig omscheppen.
-
Eventueel met zout en peper op smaak brengen.