-
Als de kool nog niet gesneden is, moet je de rode kool aan dunne en niet al te lange reepjes snijden.
-
De winterpeen schoonmaken en raspen. De gesneden kool wassen en goed laten uitlekken.
-
Maak de ui schoon en snipper deze.
-
De olie in een grote pan verhitten en hierin de gesnipperde ui fruiten totdat het bruin begint te worden.
-
De rode kool toevoegen, en het snufje kaneelpoeder.
-
De kruidnagels erdoor roeren, en 5 minuten mee laten bakken.
-
De geraspte wortel toevoegen, en het mengsel gedurende 20 minuten op een niet al te hoog vuur laten bakken.
-
Ondertussen de aardappelen dun schillen en in ongeveer 20 minuten gaar koken.
-
De appels schillen en het klokhuis verwijderen. Raspen of in blokjes snijden.
-
Voeg de appels bij de rode kool, meng het erdoor, en bak het nog een paar minuten meer.
-
De aardappelen afgieten en met de melk tot een puree stampen.
-
Roer het mengsel van rode kool erdoor, en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
-
Strooi de peterselie erover.