-
De aardappelen schillen en in stukken snijden.
-
De aardappelen in 15 tot 20 minuten gaar koken. Afgieten en laten uitdampen in de pan zonder deksel.
-
In de tussentijd het spek bakken, en op keukenpapier laten uitlekken. Gooi het spekvet niet weg.
-
Ui schoonmaken en fijn snijden.
-
Het groen van de andijvie in reepjes snijden. Het wit wordt meestal niet gebruikt omdat het wat bitter is, maar eventueel kun je dit ook gebruiken. Dit dan ook in reepjes snijden.
-
De aardappelen met een pureestamper stampen, meng de roomboter en het bewaarde spekvet erdoor, en de melk met een garde of vork erdoor roeren. Zoveel melk als je nodig hebt om een smeuïge puree te maken, maar niet te veel zodat de puree te nat wordt.
-
Rasp er wat nootmuskaat over, doe de mosterd erdoor naar smaak, en meng de rode ui erdoor.
-
Nu nog de reepjes andijvie erdoor roeren met een vork, en het spek. Dit kun je overigens ook met de pureestamper doen.
-
Maak de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.