Afdrukken
Recept Zuurkool opbakken
Opbakken doe je het beste niet met olie, maar met wat boter. Dat verhoogt nog een keer de smaak en zorgt voor een knapperig korstje.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 260 kcal
-
Restje Zuurkool
-
Eventueel restje spekreepjes en/of een restje worst.
-
Boter
-
Doe ruim boter in een koekenpan en verhit dit.
-
Doe eventueel het restje spek en het restje rookworst bij de zuurkool, en doe dit voorzichtig in de koekenpan.
-
Druk het met een houten lepel ietwat aan, verlaag het vuur, en laat het rustig bakken.
-
Pas na een minuut of 5 schep je de zuurkool om. Je ziet dat sommige delen al een lekker korstje beginnen te krijgen.
-
Eventueel kun je nog wat boter toevoegen, het wordt daardoor mischien wel wat vetter, maar door de boter krijg je op meer plekken lekkere korstjes.
-
Schep de zuurkool om de minuut of om de twee minuten om, en laat het geheel gedurende 10 tot 15 minuten bakken.