Het recept voor zuurkool ovenschotel zoals we dat hier gebruiken is overigens bijzonder lekker met casselerrib, een soort vlees dat veelvuldig in Duitsland bij de zuurkool wordt gegeten.
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en plet ze lichtjes. U kunt ze ook in plakjes snijden.
Snipper de ui en fruit dit licht, samen met de fijngehakte knoflook. Voeg de zuurkool, de geraspte appel, 20 gram van de tomaten(fijngehakt) en 1 eetlepel van de tomatenpuree toe en laat dit 5 minuten garen. Breng het mengsel op smaak met de kruiden, basilicum en nootmuskaat.
Snij de rest van de tomaten in dunne plakjes.
Vet een ovenschaal in en doe er de helft van het zuurkoolmengsel in. Doe hierover heen de helft van de aardappelen en vervolgens alle tomaten. Doe hier de rest van de aardappelen overheen en tenslotte de overgebleven zuurkool. Liefhebbers kunnen er nog wat geraspte kaas overheen doen maar als u op de calorieën wilt letten kunt u dit beter achterwege laten.
Zet dit ongeveer 25 minuten in de oven op 180 graden.
Dit recept is uitermate geschikt voor de calorie bewuste eter die een overvloed aan eten niet wilt missen. Ik kan het goed aan bevelen als combinatie schotel.