Deze zuurkooltaart kun je ook rustig in de zomermaanden maken overigens.
Ronde springvorm 26 centimeter of een ovenschaal
Het bladerdeeg laat je ontdooien, en de zuurkool laat je uitlekken in een vergiet.
Vet de springvorm in met de vloeibare boter, gebruik hiervoor het kwastje.
Snij de magere rookworst met een mes in plakjes.
Heb je dit alles gedaan, dan bestrooi je de ingevette springvorm met paneermeel, en bekleed je de springvorm met het bladerdeeg.
De bodem wrijf je in met de pittige mosterd, een dun laagje is voldoende.
Daarna doe je de uitgelekte zuurkool, de plakjes worst en de spekreepjes in een kom. Meng dit goed door elkaar en verdeel het over de springvorm.
De slagroom en de eieren klop je los met de mixer, en breng het eventueel op smaak met wat peper.
Giet dit mengsel over de zuurkooltaart, en strooi de oude kaas er over.
Bak deze taart in ongeveer 30 minuten gaar.
Wat erg goed bij deze zuurkooltaart past, is een salade van veldsla, rucola en cherrytomaatjes.
Maak deze salade nog lekkerder door er wat pijnboompitjes (deze kun je eventueel roosteren) en Italiaanse kruiden aan toe te voegen.
Binnen 5 minuten heb je deze eenvoudige maar o zo lekkere salade gemaakt.