Ook lekker is de pikante ovenschotel met zuurkool, gehakt en chorizo als je schijfjes ananas in stukjes gesneden aan de ovenschotel toevoegt. Wel de ananas laten uitlekken.
Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.
Ui schoon maken en snipperen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in kleine stukjes.
Verhit wat olie in een pan en fruit de gesnipperde ui in ongeveer 5 minuten. De chorizo toevoegen en nog 2 minuten laten bakken.
Doe het gehakt erbij en maak dit met een vork rul. Laat het gehakt 8 minuten meebakken.
1 Theelepel paprikapoeder erbij doen, en de tomatenpuree. Nog even 3 minuten zachtjes laten door pruttelen.
Meng in een kom de crème fraîche, de zure room en 1 eetlepel paprikapoeder.
Nu vetten we met wat olie of een beetje olijfolie een ovenschaal in.
Verdeel de uitgelekte zuurkool over de bodem en doe het gehaktmengsel er bovenop.
De saus van de crème fraîche er bovenop scheppen, en de plakjes bacon daarop leggen.
Plaats de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in ongeveer 25 minuten.