Nog lekkerder is het, als je voor de omelet met zuurkool eerst de stukjes rookworst even bakt in een koekenpan.
Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Maak de zuurkool met een vork lossen, zodat er geen dikkere stukken meer tussen zitten.
De uien schoon maken in in kleine stukjes snijden.
Doe wat boter in een koekenpan en verhit dit op een matig vuur. Bak de stukjes ui in ongeveer 3 minuten, totdat de stukjes glanzend gebakken zijn en beginnen bruin te worden.
Voeg de zuurkool bij de uien, en voeg de peper en de kummel toe.
Doe de deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 10 minuten stoven. Wel regelmatig even doorroeren.
Breek de eieren in een grote kom, en voeg de melk toe, de geraspte oude kaas, wat peper, en eventueel wat zout.
Met een vork of een garde los kloppen, en in een andere koekenpan de rest van de boter smelten.
Doe de geklopte eieren in een pan, en bak de eieren in een paar minuten.
Giet de zuurkool met de uien af in een vergiet.
Als de bovenkant van de eieren droog is, kun je de omelet op een groot bord laten glijden. Verdeel de zuurkool over het omelet en klap de omelet dubbel.