Winterse stamppot

Winterse stamppot

Winterse stamppot, dat klinkt misschien een beetje raar, omdat stamppotten meestal in de winter gegeten wordt. Het is een stamppot met witlof, rucola, en zachte prei.

Een heerlijk gerecht waarmee je witlof eens een keertje op een andere manier in de keuken kunt gebruiken. Daarmee bedoelen we niet als salade, en niet uit de oven met ham en kaas.

Het is een stamppot die je overigens ook in de lente kunt eten, want verse witlof smaak een beetje als de lente. Zacht en heerlijk knapperig.

Recept Winterse stamppot met witlof, rucola, en prei

Door de rucola en de prei nog lekkerder dat stamppot witlof.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Winterse stamppot
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 126 kcal

Ingrediënten

  • 1,2 Kilo Bloemige aardappelen
  • 2 Stengels prei
  • 4 Grote stronken witlof
  • 3 Handen rucola
  • 40 Gram Roomboter
  • 100 Gram Spekjes
  • Boter om de spekjes in te bakken
  • Melk
  • Zout en peper
  • Dunne braadworstjes

Bereiding

  1. Aardappelen schillen en wassen.
  2. In ongeveer 20 minuten gaar koken, met een snufje zout in het water.
  3. In de tussentijd de witlof en de prei schoonmaken.
  4. Snij de prei in halve ringen.
  5. Snij de witlof in de lengte doormidden, en snij er vervolgens reepjes van.
  6. De rucola wassen en in kleine stukjes snijden.
  7. De spekjes in wat boter krokant bakken.
  8. De worstjes in wat boter bruin bakken.
  9. De aardappelen afgieten en met boter en melk tot een smeuïge puree maken.
  10. Meng de groenten en het spek erdoor.
  11. Op ieder bord, dit recept is voldoende voor 4 personen, stamppot doen, en de worstje er bovenop leggen.
Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.