Stamppot snijbiet

Stamppot snijbiet

Stamppot snijbiet is een variatie om het recept voor bietenstamppot, en er wordt naast snijbiet ook rode bietjes in deze stamppot gebruikt.

Dat kun je ook zien aan de enigszins rode kleur. De rode bietjes kun je eventueel weglaten, en afhankelijk van de soort snijbiet, verdwijnt dan de rode kleur nagenoeg helemaal uit de stamppot.

Het is een heerlijk gerecht, en een keer wat anders dan de meer gangbare recepten voor snijbiet.

Bij deze stamppot kun je rookworst serveren, maar natuurlijk ook een andere worst.

Recept Stamppot snijbiet

Een heerlijk gerecht met twee soorten biet.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Stamppot snijbiet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 489 kcal

Ingrediënten

  • 2 Gekookte geschilde, en geraspte rode bieten
  • 1 Kilo Bloemige aardappelen
  • 400 Gram Verse snijbiet
  • Olijfolie
  • 2 Uien
  • 200 Milliliter Melk
  • 50 Gram Ongezouten roomboter
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • 1 Theelepel Grove mosterd

Bereiding

  1. Aardappelen schillen en in ruim water gedurende ongeveer 20 minuten koken.
  2. Uien schoonmaken en in stukken snijden.
  3. Olijfolie in een koekenpan verhitten en hierin de uien gedurende 5 minuten bakken.
  4. Het blad van de snijbiet grof snijden.
  5. De stelen snijden we fijn.
  6. Wassen en goed laten uitlekken.
  7. Breng water aan de kook en giet dit over de snijbiet dat daardoor al zal slinken.
  8. De melk in een pan opwarmen op een laag vuur.
  9. De aardappelen fijn stampen en met de melk een smeuïge puree maken.
  10. Voeg de mosterd toe, en naar smaak zout en peper.
  11. Ook een snufje nootmuskaat erdoor roeren.
  12. Voeg de rode biet en de snijbiet toe, en roer dit goed door de aardappelpuree.

Advertentie