Stamppot koolrabi met witlof

Stamppot koolrabi met witlof

Stamppot koolrabi met witlof, is niet een stamppot waaraan je snel denkt.

Koolrabi is dan ook echt een ouderwetse groente. Wij aten het vroeger altijd bij mijn oma thuis.

Wil je een keer iets anders dan de klassieke stamppot, dan is dit echt een aanrader.

De combinatie van deze twee groenten samen, is verrassend lekker!

Het is ook een gemakkelijk recept om te maken, en je staat er ook geen uren voor in de keuken.

Ik maak altijd een beetje meer, zodat je het de volgende dag nog een keer kan opbakken.

Handig, en het smaakt vaak nog lekkerder dan de eerste keer.

Een filetlapje smaakt heel erg goed bij deze stamppot.

Maar ook een gehaktbal, rookworst, verse worst ,spekjes passen hier heel goed bij.

Een goede jus, mag uiteraad niet ontbreken, bij dit gerecht.

Recept Stamppot koolrabi met witlof

Onderstaande ingredienten zijn voor 4 personen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Stamppot koolrabi met witlof
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 135 kcal

Ingrediënten

  • 1 Grote Koolrabi
  • 1 Kilo Bloemige Aardappelen
  • 500 Gram Witlof
  • 125 Gram Zure Room
  • 1 Bosje Bieslook
  • 1 Theelepel Knoflookpoeder
  • Zout en peper

Bereiding

  1. De aardappelen en de koolrabi schillen.
  2. De koolrabi in kleine blokjes snijden
  3. Aardappelen en koolrabi, met een beetje zout samen in een pan doen.
  4. Water toevoegen totdat de aardappels en koolrabi onder water staan.
  5. Breng dit aan de kook, daarna 20 minuten zachtjes laten doorkoken.
  6. De witlof en bieslook snij je in kleine stukjes.
  7. Prik met een vork in de aardappels, om te kijken of ze gaar zijn. Als ze makkelijk van de vork vallen zijn ze gaar, anders nog even laten koken.
  8. Zijn ze gaar, dan kun je ze met de koolrabi afgieten
  9. Doe daarna alles terug in de pan, voeg de zure room toe.
  10. Stamp met een pureestamper alles fijn, en breng de puree op smaak met peper en knoflookpoeder.
  11. Schep de witlof en bieslook door de puree, en klaar is je stamppot.
  12. Serveer de stamppot met jus en vlees naar keuze.
Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.