Stamppot bietjes

Stamppot bietjes

Stamppot bietjes is misschien een minder bekende Hollandse stamppot, maar we eten wel regelmatig bietjes. En dan bij voorkeur geprakt met jus, uitjes erdoor, en natuurlijk een gehaktbal erbij.

Eigenlijk is dat dus hetzelfde, alleen stampen we met ons alles de stamppot op ons bord, en niet alvast voordat we het gerecht opdienen.

Deze stamppot is dus makkelijker, echt winters eten, en een stevige stamppot. Maar dat is natuurlijk in de wintertijd niet zo erg.

Recept Stamppot bietjes

Een stevige stamppot met verse bieten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Stamppot bietjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 460 kcal

Ingrediënten

  • 600 gram Bloemige aardappelen
  • 5 Grote gekookte rode bieten mag ook voorgekookte bieten zijn.
  • 1 Ui
  • Scheutje Warme melk
  • Klontje Roomboter
  • 4 Gehaktballen
  • Zouten peper

Bereiding

  1. De aardappelen schillen en in een pan met water en een snufje zout koken totdat de aardappelen gaar zijn.
  2. De gekookte bietjes eventueel nog schillen, en vervolgens grof raspen.
  3. Als deze niet net gekookt zijn in een steelpan met wat water op een laag vuur verwarmen.
  4. De ui schoonmaken en snipperen, voeg deze aan de bietjes toe.
  5. De gehaktballen in wat boter bruinbakken.
  6. De aardappelen met een pureestamper, samen met de warme melk en een klont roomboter tot een smeuïge puree stampen.
  7. De rode bieten erdoor mengen, en de stamppot op smaak brengen met zout en peper.
  8. Met de gehaktballen serveren.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.