Speklapjes met mosterd en frisse koolstamppot

Speklapjes met mosterd en frisse koolstamppot

Speklapjes met mosterd en frisse koolstamppot is één van mijn favoriete stamppot gerechten.

Dit stamppot gerecht is iets onbekender, het is zelfs best wel raar dat dit gerecht vooral in Nederland niet vaker gegeten wordt.

Want speklapjes en stamppot zijn toch best wel populair in Nederland.

Dit gerecht kun je in de winter goed maken, want stamppot is natuurlijk een wintergerecht. Maar inn de zomer is de stamppot in combinatie met de speklapjes is dit eigenlijk ook best lekker.

Recept Speklapjes met mosterd en frisse koolstamppot

Hollandser kan het haast niet als deze combinatie. Dit recept is genoeg voor 4 porties.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Frisse stamppot
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 800 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Speklapjes ongemarineerd
  • 3 Eetlepels Dijon mosterd
  • 4 Eetlepels Bloem
  • 50 Gram Boter of margarine
  • 1 Zak Bloemige aardappelen
  • 2 Uien
  • 1 Spitskool

Bereiding

  1. Halveer de speklapjes, en wrijf deze met zout, peper, en een beetje mosterd in.
  2. Doe de bloem in een diep bord of een bakje, en haal de speklapjes door de bloem heen. Zodat beide kanten met bloem bedekt zijn.
  3. Verwarm een pan met een beetje boter of margarine erin. Bak de speklapjes totdat ze een mooie kleur krijgen, en gaar zijn.
  4. Voor de stamppot doe je water in een pan,
  5. Schil de aardappelen en kook deze tot dat ze gaar zijn.
  6. Maak de uien schoon.
  7. Snij de uien in blokjes, verwarm een koekenpan, en roerbak de stukjes ui tot dat deze goudbruin zijn.
  8. Snij de spitskool in stuken, was de spitskool, en voeg deze bij de ui. De kool zal nu slinken.
  9. Voeg nu nog 1 eetlepel mosterd bij de kool en de ui.
  10. Giet de aardappels goed af, stamp deze grof. Voeg de kool en de ui toe, en meng alles goed door elkaar.
  11. Breng de stamppot met zout en peper op smaak.

Advertentie