Pittige zuurkool met worst

Pittige zuurkool met worst

Pittige zuurkool met worst is een variatie op de normale zuurkool, en wordt steeds populairder in ons land. Door de vele buitenlandse gerechten die wij Nederlanders eten, werd het ook tijd om de Hollandse stamppot zuurkool eens een beetje aan de moderne tijd aan te passen.

Resultaat? Een zuurkool die een stukje pittiger is, en juiste daardoor bijzonder lekker.

Natuurlijk worden er ook verschillende groenten in verwerkt zodat de zuurkool wat meer smaak krijgt, maar ook het piment poeder en de bruine basterdsuiker die we gebruiken zorgen voor bijzondere smaak.

Eventueel kun je de rookworst vervangen door knakworst, zoals we op de foto hierboven hebben gedaan.

Recept pittige zuurkool

Het recept voor de pittige zuurkool is voldoende voor 2 personen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword Pittige zuurkool met worst
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale Tijd 1 minuut
Geschikt voor 2 Personen
Calorie├źn 435 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Rookworst knakworst of 300 gram spekjes/zoutvlees
  • 500 Gram Aardappel
  • 3 Eetlepels Tomatenpuree
  • 2 Eetlepels Bruine basterdsuiker/rietsuiker
  • 1 Eetlepel Piment poeder
  • Een pakje zuurkool naturel
  • 2 Knoflookteentjes fijngesneden
  • 1 Ui
  • Bosje Bladselderij
  • 2 Groentebouillon blokjes
  • Zwarte peper naar smaak
  • Zout

Bereiding

  1. Maak als eerste de ui en de knoflookteentjes schoon en snij deze in fijne stukjes.
  2. Verwarm een pan met wat olijfolie, erin, fruit, de ui en de knoflookteentjes gedurende 2 tot 3 minuten totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit gedurende 5 minuten mee.
  4. Was de bladselderij onder koud water uit de kraan goed af en snij deze in fijne stukjes.
  5. Schil de aardappels en snij deze in partjes.
  6. Voeg de aardappelpartjes, bladselderij, en het pimentpoeder bij de tomatensaus welke je al in de pan hebt zitten.
  7. Haal de zuurkool uit de verpakking, spoel deze onder koud water uit de kraan af. Laat het goed uitlekken en voeg de kool bij de aardappelpartjes en de tomatensaus.
  8. Voeg 200 milliliter water, de bouillonblokjes, basterdsuiker, en wat zout en zwarte peper toe.
  9. Laat de zuurkool gedurende 30 minuten met een deksel op de pan garen.
  10. Bereid nu de rookworst zoals op de verpakking aangegeven.
  11. Snij de rookworst in plakjes en serveer deze met de pittige zuurkool op een bord of in een schotel.

Advertentie

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.