Mediterrane zuurkool met saucijs en oregano

Mediterrane zuurkool met saucijs en oregano

Mediterrane zuurkool met saucijs en oregano, is toch iets wat best wel veel mensen in Nederland eten, in de één of andere vorm. Want er zijn veel verschillende variates mogelijk voor deze gerecht.

Een ovenschotel waarin de zuurkool gebruikt wordt, en dus niet op de traditionele Nederlandse manier gemaakt wordt.

Geen stamppot, maar een snelle ovenschotel. Daarmee zie je ook meteen dat deze groente erg afwisselend is, en dat je er diverse gerechten mee op tafel kunt zetten.

Recept Mediterrane zuurkool met saucijs en oregano

Dit recept is voldoende voor 4 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Mediterrane zuurkool met saucijs en oregano
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale Tijd 1 uur 5 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 115 kcal

Ingrediënten

  • 2 Uien
  • 65 Gram Boter
  • Kilogram Kruimige aardappels
  • 300 Gram Varkenssaucijzen
  • 140 Gram Tomatenpuree
  • 2 Theelepels Gedroogde oregano
  • 500 Gram Zuurkool

Bereiding

  1. Voor het bereiden van de ovenschotel beginnen we als eerste met het schillen van de aardappels, dit kun je het beste met een klein mesje of een dunschiller doen.
  2. Kook de aardappels in een grote pan met wat water en zout op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn, dit kan ongeveer 15 tot 20 minuten duren.
  3. Maak de uien schoon en snij deze in fijne stukjes.
  4. Verwarm een pan met 25 gram boter erin, fruit de uien gedurende 2 minuten.
  5. Druk het saucijzenvlees boven de pan uit hun velletjes.
  6. Bak het vlees gedurende 4 minuten mee.
  7. Voeg de tomatenpuree toe, roer deze goed door het mengsel heen en bak het gedurende 1 minuut mee.
  8. Voeg 250 milliliter lauwwarm water toe en de oregano, roer dit tot een gladde saus.
  9. Voeg het mengsel uit saucijs,oregano, en de saus in de ovenschotel.
  10. Schep 250 gram zuurkool erdoor en breng het aan de kook. Laat dit gedurende 10 minuten aan de kook.
  11. Verwarm de oven op 200 graden voor.
  12. Giet het water uit de pan met aardappels af, stamp de aardappels en voeg 25 gram boter toe.
  13. Stamp het en roer het goed door, totdat je een aardappelpuree hebt.
  14. Breng deze met wat zout en peper op smaak.
  15. Verdeel de overgebleven zuurkool over de bovenkant van de ovenschotel.
  16. Verdeel nu ook de aardappelpuree erover.
  17. Maak met een vork wat kleine gaatjes in de bovenkant uit zuurkool en aardappelpuree.
  18. Verdeel het laatste beetje boter over de aardappelpuree.
  19. Bak de zuurkool gedurende 30 minuten in de oven totdat het goudbruin is.

In een andere variatie kun de saucijsjes ook bovenop de zuurkool leggen, en de oregano vervangen door gehakte koriander of gehakte selderij.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.