Hongaarse zuurkoolschotel

Hongaarse zuurkoolschotel

Hongaarse zuurkoolschotel laat al wel zien dat Nederland lang niet het enige land is waar zuurkool gegeten wordt, en het laat meteen zien dat de recepten uit het buitenland zelfs erg lekker zijn. Misschien zelfs wel lekkerder als onze stamppot.

De zuurkoolschotel wordt overigens meestal gegeten met gepofte aardappelen, maar je kunt er eventueel in plaats van aardappelen ook rijst, of pasta bij serveren.

In het recept hieronder serveren we een zelf gemaakte aardappelpuree bij de zuurkoolschotel, en bakken we het geheel in de oven.

Recept Hongaarse zuurkoolschotel

Heerlijk typisch Hongaars, maar een keer wat anders als goulash.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hongaars
Keyword Hongaarse zuurkoolschotel
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 1 uur
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 475 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Rundvlees
  • 500 Gram Zuurkool
  • 2 Theelepels Zout
  • Veel paprikapoeder maar naar wens toevoegen.
  • 1 Ui
  • Boter
  • 1 Klein blikje Tomatenpuree
  • 0,5 Theelepels Kummelzaadjes
  • 125 Milliliter Zure Room
  • 800 Gram Bloemige aardappelen
  • Melk
  • Peper en zout
  • Paneermeel

Bereiding

  1. Snij het vlees in kleine blokjes en bestrooi het met zout en de paprikapoeder.
  2. Schil de aardappelen, en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Ui schoonmaken en zo klein mogelijk snijden.
  4. Boter in een braadpan smelten en hierin het vlees bakken.
  5. Als het vlees bruin begint te worden voeg je de ui toe.
  6. Tomatenpuree, de zuurkool met het vocht, en de kummelzaadjes toevoegen, en alles goed door elkaar mengen.
  7. Laten sudderen op een middelhoog vuur totdat het vlees gaar is. Wel af en toe omscheppen.
  8. De zure room toevoegen en warm laten worden.
  9. Oven voor verwarmen op 200 graden.
  10. Van de aardappelen, met de melk en de boter, een smeuïge puree maken. Op smaak brengen met zout en peper.
  11. De ovenschotel bestrijken met boter, het zuurkoolmengsel erin doen, en de aardappelpuree daarboven doen. Glad strijken en wat klontjes boter erop leggen.
  12. Doe wat paneermeel over de schotel.
  13. In de oven schuiven, en laten bakken totdat de schotel een bruin korstje heeft gekregen.
Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.