Hachee met hutspot

Hachee met hutspot

Hachee met hutspot, twee typische Hollandse gerechten die samen ook nog eens echte traditie zijn.

Van oudsher schijnt dit een gerecht te zijn dat in de tachtigjarige oorlog al veelvuldig gegeten werd, alhoewel de hutspot niet met aardappelen maar met pastinaak gemaakt werd.

Bovendien vinden de meeste mensen hutspot vaak één van de lekkerste stamppotten, en hachee een heerlijk vleesgerecht.

Recept Hachee met hutspot

We maken hier de hutspot met bloemige aardappelen, maar je kunt het dus ook maken met pastinaak.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Hachee met hutspot
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 2 uren
Totale Tijd 2 uren 20 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 84 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Bloemige aardappelen
  • 2 Uien voor de hachee
  • 4 Uien voor de hutspot
  • Zout en peper
  • 800 Gram Riblappen
  • 700 Gram Winterpeen
  • 500 Milliliter Vleesbouillon
  • 100 Milliliter Melk
  • 3 Eetlepels Azijn
  • 2 Kruidnagels
  • 2 Theelepels Suiker
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 Eetlepel Bloem
  • Zout en peper
  • Boter
  • Melk

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snipper deze.
  2. Het vlees in stukjes snijden, maar niet te klein.
  3. Wat boter in een pan doen en hierin de uien en het vlees bakken.
  4. Zout en peper, en de bloem, erover strooien.
  5. Afblussen met de bouillon.
  6. Suiker, kruidnagel, azijn, laurierblaadjes, en naar smaak zout toevoegen.
  7. Aan de kook brengen, deksel op de pan, en vuur verlagen. Het moet nog wel zachtjes blijven koken.
  8. Ongeveer 2 uur zachtjes laten koken, maar wel af en toe doorroeren.
  9. Na twee uur laurierblaadjes en kruidnagel verwijderen.
  10. In de tijd dat de hachee nodig heeft, na ongeveer ruim een uur de aardappelen schillen en de winterpeen schoonmaken.
  11. Maak ook de 4 uien schoon en snij de uien in halve ringen.
  12. De aardappelen wassen en in gelijke stukken snijden, de winterpeen in reepjes of stukjes snijden.
  13. Een laag water in een grote pan doen, en hierin de aardappelen, de wortel en de uien doen. Op smaak brengen met zout en peper.
  14. Aan de kook brengen en ongeveer 20 minuten laten koken.
  15. Afgieten, boter en wat melk toevoegen. Met een pureestamper er een smeuïge stamppot van maken.
  16. De hutspot samen met de hachee serveren.

Advertentie