Broodje braadworst met zuurkool

Broodje braadworst met zuurkool

Broodje braadworst met zuurkool is een makkelijk recept waar toch veel voedingsstoffen inzitten, want rauwe zuurkool is erg gezond.

Maar lekker makkelijk hoeft natuurlijk ook niet altijd ongezond te zijn.

Overigens kun je ook wat bacon of ontbijtspek nog extra uitbakken, en op ieder broodje ook één of twee plakken spek doen.

Je kunt deze broodjes met allerlei soorten broodjes maken, wij gebruiken hier gewoon witte pistoletjes.

Doe er voor de xtra smaak een beejte mosterd bij op het broodje.

Recept Broodje braadworst met zuurkool

Makkelijk en lekker.
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 730 kcal

Ingrediënten

  • 4 Pistoletjes om af te bakken
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 4 Braadworsten of saucijsjes
  • Half zakje zuurkool.
  • 8 Plakken bacon
  • Mosterd

Bereiding

  1. Over voor verwarmen op 200 graden.
  2. De pistoletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bakken.
  3. Olie in een koekenpan verhitten en hierin de braadworst in 10 tot 15 minuten bruin bakken.
  4. In een steelpan de zuurkool op een middelhoog vuur verwarmen, in het vocht uit het zakje.
  5. Doe de bacon de laatste paar minuten bij de worst in de pan, en bak dit lekker knapperig.
  6. Pistoletjes uit de oven halen en doormidden snijden.
  7. De zuurkool goed laten uitlekken.
  8. Besmeer beide helften van de pistoletjes met mosterd.
  9. Leg op de onderkant zuurkool, en daarop de worst.
  10. Leg op ieder broodje 2 plakken bacon en doe de bovenkant van het broodje erop.

Advertentie